Japonský zelený čaj Gyokuro Čihajaburu
Vyšší střední třída japonského zeleného čaje z oblasti Uji s uhlazeným a nasládlým květovým nálevem.
Detailní popis produktu
Vyšší střední třída japonského stíněného zeleného čaje Gyokuro Čihayaburu pochází od slavné japonské čajové rodiny Kanbayashi. Čaj je výsledkem mistrného blendování tří oblastí sběru Uji, Ujitawara a Wazuka. Drobnější tmavě smaragdově zelený list. Keře gyokura, které náleží mezi stíněné čaje (jap. kabuse) jsou na 14-20 dní před sklizní zakryty, což vede k vyšší produkci chlorofylu a typické chuti gyokura, ovlivněné touto procedurou. V nálevu převažují sladčí tóny s vůní květů a jistý druh tzv. olejnatosti. Tradičně zaléváme 60-70°C, experimentálně a pokud chceme posílit sladkost a hutnost nálevu 40-50°C s delším louhováním . Klasické dávkování 7g na 200ml, pro experimentální účely vhodné posílit na 10g. Vhodný na každodenní popíjení. Využijte nabídku množstevních slev ve variantách produktu! Vynikající poměr cena/kvalita. Kultivar Gokou.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.